17/3/20

Lectura compartida: Ciutat - Clifford D. Simak

Fa uns quants anys vaig llegir la traducció al castellà de Ciutat de Simak. Em va semblar una molt bona novel·la (o recull de relats per ser més exactes) amb idees molt originals i plena de detalls. Ara, aprofito que la nova editorial Chronos l'ha traduït al català per fer-ne una relectura i, de pas, compartir-la amb vosaltres.

La idea és senzilla cada dos o tres dies, publicaré el resum d'un dels relats (ple d'espóilers) i comentaris random que m'hagi provocat. Si voleu, podeu passar per la secció de comentaris i deixar les vostres opinions. Podeu seguir el meu ritme de lectura o no, si us avanceu només haureu d'esperar que publiqui l'entrada corresponent, si aneu amb més calma, podeu entrar quan vulgueu a deixar les vostres idees.

El web Tor.com fa molt de temps que duu a terme aquest tipus d'articles i sempre n'he volgut fer un. Ara mateix fan una relectura de tota l'obra d'Ursula K. Le Guin començant per La mà esquerra de la foscor. Si us interessa podeu seguir-la aquí.

Però seguim amb Ciutat de Clifford D. Simak, escrita entre 1944 i 1951 en forma de relats i publicada com a novel·la fix-up el 1952. Aquesta edició en català consta de 9 relats (els 8 originals més un epíleg escrit el 1973) i la traducció l'ha realitzat Scheherezade Surià.

Aquí trobareu els enllaços a les entrades, una per cada relat, que s'actualitzaran quan hi hagi novetats (entre parèntesis la pàgina on comença el relat):
Comencem, us hi apunteu?