22/1/13

TV3 i les sèries de ciència ficció

Televisió de Catalunya sempre ha apostat per grans sèries de ciència ficció. Des dels seus inicis episodis de Max Headroom, El Salt quàntic o La Dona biònica s’han emès per TV3.

Sens dubte, una de les sèries que ha creat més fans al llarg de la història és Star Trek. Tota una generació de trekis i fans a la ciència ficció va créixer veient La sèrie original, Star Trek - La nova generació o Star Trek Voyager en català.



 


Gràcies a l’aparició del Canal 33 moltes altres sèries han tingut el seu espai en la programació i s’han doblat i emès en català. La llista és llarga: El Nan Roig, Farscape, Babylon 5, Galàctica, Odyssey 5, Districte Espacial, Doctor Who o Torchwood.





Qui no recorde l’obertura d’Altres Límits, o les profecies de Nostradamus que ens van salvar de la Invasió. Gràcies a Stargate ens vam familiaritzar amb els forat de cuc i amb les naus piramidals dels Goa’uld. Amb el remake de V, els visitants tornaven a la petita pantalla amb la seva aparença oculta de rèptil. Les Cròniques de Sarah Connor ens mostraven uns renovats Terminator. I a Fringe em pogut disfrutar dels casos més estranys i de tota la pseudociència.

Des d’aquí, tot el suport a tots aquells que treballen i han treballat tan per fer possible veure ciència ficció en català. Tot i que els temps estan canviant, esperem es puguin seguir veient les millors novetats en la nostra llengua. I si no és molt demanar, alguna producció propia no estaria de més, però d’això en parlarem un altre dia.