12/2/13

Pagès Editors


Pagès Editors és una editorial nascuda a Lleida l'any 1990 de la mà de Lluís Pagès Marigot. Centrada en la publicació en llengua catalana, porta més de dos mil títols publicats i diverses col·leccions i línies editorials, entre elles l'única en català de ciència ficció.


Pagès editors

Des de l'any 2000, i a un ritme de dues obres per any, aquesta col·lecció disposa ja de 25 llibres al mercat i un 26è a la impremta. Dirigida per Antoni Munné-Jordà, la col·lecció "Ciència-ficció" combina la publicació de traduccions de grans autors internacionals amb les millors obres fetes a casa nostra.


Homes artificials
Per exemple, han reeditat la primera novel·la de ciència ficció catalana Homes artificials de Frederic Pujulà i clàssics com Manuel de Pedrolo amb Aquesta matinada i potser per sempre. L'últim premi Ictineu, La febre del vapor de Jordi Font-Agustí o La mutació sentimental de Carme Torras, guanyadora del premi Pedrolo 2007 i Ictineu 2009 també formen part de la col·lecció.
La caça del meteoritD'autors internacionals destaca un dels clàssics com és Jules Verne amb La caça del meteorit. I també Orson Scott Card amb una antologia dels seus millors contes Retrets i lloances inclou entre d'altres el conte El Joc d'Ender que l'autor posteriorment ampliaria per fer-ne una novel·la guanyadora dels Premis Hugo i Nebula.

La llista comença a ser llarga, i esperem que ho sigui més en el futur. En aquest enllaç trobareu tots els llibres que han publicat en la col·lecció. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada