16/1/23

10 anys de Rucs Elèctrics

Un 15 de gener de 2013 publicava la primera entrada en aquest blog i d'això ja en fa 10 anys! I s'ha de celebrar! Tot i que encara no sé com.

L'entrada era aquesta: La millor ciència-ficció traduïda al català i, com el seu nom indica, repassava una 30 de les millors obres de ciència-ficció que s'havien traduït el català. L'únic problema era que d'aquestes, probablement cap es podia trobar en una llibreria de novetats, amb sort a alguna biblioteca o llibreria de segona mà. Per sort tot això ha canviat força en 10 anys.

Però deixeu-me tornar al blog. El primer any es van publicar 39 entrades, la força de la novetat. Després la cosa es va anar calmant fins als últims anys on només tenim 3 o 4 entrades. Els temps canvien.

Llibres, pel·lícules, sèries, editorials, relats, blogs... Tot ha tingut el seu espai per als Rucs elèctrics. I és que tot i que semblava que no hi havia pràcticament res de ciència-ficció en català per aquells temps, era mentida. Només estava amagada, latent.

El blog segueix poc actiu, només present per l'enquesta, el repte Bingo CifiCat, la biblioteca, que espero que algun dia contindrà tot el que s'ha publicat de ciència-ficció en català, i si tot va bé algunes sorpreses més que arribaran durant aquest desè aniversari.

Ha sigut genial viure l'evolució de la ciència-ficció en català tan de prop gràcies al blog i conèixer a tots els que us hi heu acostat. Els Rucs elèctrics segueixen amb fam de ciència-ficció, així que esperem que els pròxims 10 anys siguin igual d'excitants.

Llarga vida a la ciència-ficció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada