29/3/20

Lectura compartida: Ciutat - Clifford D. Simak - Part VI

Sisena part de la lectura de Ciutat de Clifford D. Simak. Torbareu tota la informació aquí.
** Alerta espòilers. A partir d'aquest punt esbudellem el setè relat del llibre Isop. Si no l'has llegit, no continuïs. **

Han passat molts anys. Els gossos han aconseguit comunicar-se amb la resta d'animals i ensenyar-los la seva ètica. Cap ésser viu no en mata a un altre, ni els llops ni els ossos es dediquen a caçar. En Jenkins encara els fa de guia. I han fet més progressos encara, han travessat la porta al món dels follets i comprovat que no es pot viatjar pel temps.

Però un grup d'humans va sobreviure, el fill de l'últim Webster i els seus amics que jugaven a sobreviure a la natura ho van haver de fer de veritat. Generacions van passar fins que els van trobar i salvar. Però ah l'home, té alguna cosa a dins que el fa diferent, i al final va reinventar l'arc i la fletxa i el va fer servir i va matar.

En Jenkins busca ajuda en els mutants, però ja no hi són. Els seus castells estan buits i on hauria d'haver-hi habitacions hi ha un desert, un altre món. Està sol per salvar la societat construïda durant mil·lennis amb els gossos.

I llavors l'inesperat, un follet s'enfronta a en Webster, i l'humà aconsegueix espantar-lo i fer-lo fugir. Però just a temps en Jenkins llegeix la ment al follet i sap com viatjar als altres mons. I decideix fer-ho i endur-se els pocs humans que queden, per començar de nou amb ells i deixar els gossos sols i sense l'àncora dels humans.

Notes:

  • Sembla que Simak té molt poca fe amb els humans i les seves capacitats per no matar. I vosaltres? També penseu que passi el que passi l'ésser humà tindrà aquest instint assassí a dins?
  • Es van tancant temes, ja sabem que els mutants han marxat i ara, també, els humans. El món que plantegen els gossos en les notes prèvies cada cop és més a prop.
  • Interessant com en un parell de frases introdueix tota una teoria sobre el temps i la impossibilitat de viatjar al passat.
  • Isop? Estarà relacionat amb les faules d'Isop el grec?
  • Només un relat i l'epíleg. Està sent un gran viatge, l'evolució al llarg dels relats i dels anys és molt interessant.