3/4/20

Lectura compartida: Ciutat - Clifford D. Simak - Final

Vuitena i última part de la lectura de Ciutat de Clifford D. Simak. Torbareu tota la informació aquí.
** Alerta espòilers. A partir d'aquest punt esbudellem el novè  i últim relat del llibre Epíleg. Si no l'has llegit, no continuïs. **

L'epíleg no formava part de la història original, com ens informa l'autor en la nota. És un relat extra que va escriure 20 anys més tard i ens explica què li passa a en Jenkins.

De fet, ens explica més coses, que la terra està buida, els gossos i els humans han marxat, no hi queden robots ni animals, només el gran edifici de les formigues, ratolins, algun insecte i animals marins. I en Jenkins, sol i avorrit.

Formigues tampoc n'hi ha, l'edifici s'enfonsa i en Jenkins hi entra i descobreix que està buit. Poc després arriba una nau, amb robots que l'animen a marxar amb ells. Dubta, però decideix que els ratolins tenen dret a seguir el seu camí evolutiu.

Notes:
  • Bon relat extra per complementar la història principal. Sempre és bo saber més d'en Jenkins. #TeamJenkins
  • Crec que en Jenkins és més humà que els humans ja. 
Notes al llibre:
  • Primer de tot toca felicitar a la gent de Chronos per la bona feina feta. Molt bon llibre i molt bona edició.
  • Com hem vist capítol a capítol és un llibre que toca molts més temes del que sembla inicialment.
  • En alguns moments m'ha recordat alguns dels temes que toca Asimov, el planeta Solaria, robots mil·lenaris... Tot i que és Simak qui publica primer i pot ser font d'inspiració per a Asimov i la resta d'autors.
  • Aquest salt temporal en cada relat, mantenint els lligams amb els anteriors, aconsegueix donar una visió molt bona de l'evolució del món, la humanitat i els gossos.
  • I un punt negatiu, ja ho vaig comentar en algun dels relats anteriors, no hi ha dones. Només una té un paper secundari mig rellevant en un dels relats. 
Fins aquí aquesta lectura compartida, podeu seguir deixant comentaris en cada entrada si uns inspira alguna reflexió. Salut i ciència-ficció!