17/6/13

Volem més ciència ficció a TV3

En un dels primers articles d'aquest blog repassàvem les sèries de ciència ficció que gràcies a TV3 hem pogut gaudir en la nostra llengua. Clàssics com Star Trek, El Nan Roig o més contemporais com Stargate o Torchwood.

Però d'uns mesos ençà, amb la supressió del canal 3xl, els diferents canals de Televisió de Catalunya han quedat orfes de sèries d'aquest gènere. Només el Club Super 3 segueix emetent algunes sèries infantils amb tocs futuristes i Bola de Drac que sempre hi és.

És per això, que seguint un comentari fet en aquest blog pels amics de Còmic-ficció, des de Rucs Elèctrics volem començar aquesta campanya perquè es torni a emetre ciència ficció de qualitat a la nostra televisió.

Som conscients de les dificultats econòmiques i la situació actual de CCMA. Però creiem que la ciència ficció va més enllà del simple entreteniment. La ciència ficció de qualitat aporta un extra, una mirada crítica a la societat actual, un punt de reflexió sobre el futur. Black Mirror de la britànica Channel 4  o Real Humans de la sueca Sveriges Television són exemples de sèries actuals de gran qualitat sense la necessitat de ser grans superproduccions.

La producció pròpia seria una gran opció també. El talent hi és, només cal mirar pel·lícules com Eva o les obres d'escriptors com Manuel de Pedrolo, Albert Sànchez Piñol, Carme Torra i molts més. Us imagineu una sèrie repassant les millors obres fantàstiques catalanes?

Per tot això us animem a apuntar-vos a aquesta iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada