15/7/13

Gaudí de ciència ficció

Antoni Gaudí és un dels personatges més universals que ha donat Catalunya i un referent indiscutible del modernisme. Les seves obres, com la Sagrada Família o el Park Güell, podrien haver-se considerat de ciència ficció quan els va imaginar.

Però no és d'això del que tracta aquest article. Sinó de com obres d'aquest gení català s'han "colat" en sèries i pel·lícules de ciència ficció.

L'última que hem pogut veure és en l'adaptació cinematogràfica del lllibre World War Z de Max Brooks. En una de les imatges promocionals que circulen per la xarxa podem veure la Sagrada Família després d'un atac zombi. Una escena bastant espectacular

Cartell promocional de la pel·lícula World War Z


El 1908 Gaudí va rebre l'encàrrec de dissenyar un hotel gratacels per la ciutat de Nova York. Aquest projecte va quedar-se en el paper i no es va arribar a construir mai.

Hotel Attraction. Font wikipedia


Però els esbossos es van conservar i gràcies a un món alternatiu de la sèrie Fringe podeu veure com quedaria aquest hotel al cor de Manhattan. En el capítol de la segona temporada "Over There" el podreu veure.I és que el món de la ciència ficció està ple de curiositats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada