5/3/13

Càpsules Hoi-Poi - La tecnologia de Bola de Drac

Las mítiques càpsules Hoi-Poi han marcat a molts joves d'aquest país. Qui no ha somiat disposar d'aquests petits dispositius capaços d'emmagatzemar un cotxe o una casa portàtil.

Inventades pel Dr. Brief, pare de la Bulma, i propietat de la Capsule Corp. aquestes càpsules van ajudar incomptables vegades en Son Goku i els seus amics en la cerca de les Boles de Drac i a salvar el món i tot l'univers múltiples vegades. 


Estoig amb les càpsules Hoi-Poi
I és que Bola de Drac va introduir a una gran quantitat de petits catalans (i no tan petits) el món manga i la cultura japonesa. Amb permís del Dr. Slump, Bola de Drac va ser la gran sèrie que tota una generació desitjava veure després del cole. Ja fos a la tarda, al migdia, al matí o, posteriorment, a la nit, en Son Goku, la Bulma, el Fullet Tortuga i tots els seus amics i enemics ens feien passar molt bones estones davant el televisor. 

Us preguntareu que hi fa una sèrie de lluites i aventures en un bloc de ciència ficció, doncs bé, la tecnologia que apareix en aquesta sèrie és digna de les ments més brillants de la ciència ficció. Des de les càpsules Hoi Poi amb les que obria aquest article o el radar que et mostrava on hi havia una bola de drac amb una precessió mili mètrica són dos petites mostres de la tecnologia usada.
Càpsula per viatges espacials


Els que hagueu vist la sèrie recordareu molts d'aquests aparells. Tenim naus espacials de tot tipus, des de les boles individuals que fan servir en Radix o en Vegeta fins a grans estacions amb totes les comoditats creades per la mateixa Bulma. També és ella qui inventa una màquina capaç de viatjar en el temps, amb la inscripció Hope  (Esperança). 

Més invents de la Bulma són les sales d'entrenament amb supergravetat, traductors per comunicar-te amb tot tipus d'animals, el dispositiu que vestia automàticament en Son Gohan per convertir-se en Gran Guerrer del Vent o un altre dispositiu que t'encongia a la dimensió d'un ratolí. 


Màquina del temps
D'altre planetes també ens arriben descobriments com els teixits especials dels Guerrers de l'espai super flexibles o els aparells que permetien calcular l'energia de les persones. No ens podem oblidar dels robots, n'apareixen de tot tipus. Humans millorats amb tecnologia com l'A20, androides com el grup A18, A17 o A16. En Cèl·lula, un bioandroide creat a partir de l'ADN dels més grans lluitadors de la Terra. I robots tan simpàtics com el Giru

I és que a molts de nosaltres aquestes petites pinzellades de tecnologia futurista que apareixien entre combat i combat ens van anar desviant cap aquest fantàstic món de la ciència ficció.


Giru
Radar de boles de drac
Lector d'energia vital

Nota: imatges extretes de DragonBall Wikia 

PD: si sou fans de Bola de Drac, hi ha una wikipedia en català on tots podeu participar: boladedrac.wikia.com

1 comentari:

  1. La vessant tecnològica de Bola de drac és molt important, sent la Capsule Corporation per un cantó i el Dr. Gero/Red Ribbon, per una altra els exemples més destacats, a nivell terrestre.
    A nivell especial el gran referent és en Freezer, amb tota la seva indumentària, coneguda inicialment per llavors els seus súbdits saiyans.
    Ara bé la pregunta que hom és fa? Com eren els namekians abans del canvi climàtic que de poc no els extingeix? Ho dic per tenien tecnologia per saber fer naus? Qui va per esdevenir Déu va haver d'alliberar el Dimoni, va arribar a la Terra amb una nau.

    Ara bé el millor artefacte: El Bastó Màgic Nyoibô!

    ResponElimina