7/4/14

Males Herbes

Les Males Herbes neixen el 2010 com a revista publicant relats fantàstics, de terror i de ciència ficció d'autors catalans actuals. La bona acollida anima als responsables del projecte a fer el salt a l'edició de llibres.L'editorial es basa principalment en la literatura de gènere i la contracultura, prestant especial atenció a la sàtira. Format butxaca, bons acabats i preus assequibles són les característiques dels seus llibres.

La primera col·lecció s'anomena Distorsions i aglutina tres línies diferents.  La publicació d'obres de culte mai traduïdes al català, la descoberta de nous talents catalans i la reivindicació d'obres, que en el seu moment, no van tenir el ressò merescut.

Dins d'aquesta col·lecció destaquen algunes obres de ciència ficció internacional com Bressol de gat de Kurt Vonnegut o Pistola, amb música de fons de Jonathan Lethem. També torbem ciència ficció catalana 100.000 candeles de Jordi Sanglas, El regal de Gliese de Víctor Nubla o la més recent Simulacions de vida d'Enric Herce. Disposeu del catàleg amb tots els llibres publicats en el seu web.A part de la revista i els llibres, la gent de Males Herbes també té un bloc on repassen el bo i millor del gènere en tots els seus àmbits. Us el recomano. I si voleu podeu llegir en línia els primers números de la seva revista en el següent enllaç

2 comentaris:

 1. Es una tonteria però la ciència ficció em sona millor si l'autor es estranger. Deu ser com que la ciencia ficció sona llunyana, i en canvi els noms catalns em sonen propers, doncs no em quadra i busco sempre autors foranis :P

  ResponElimina
  Respostes
  1. Precísament d'això es tracta. De trobar una ciencia-ficció pròpia, de casa, que ens diverteixi i ens agradi com les de fora.

   A mi em passa quelcom semblant al que dius i de fet, el mateix ens passa amb el cinema. Estem acostumats al "seu" cinema, i no al nostre.

   Bé, una cosa és molt difícil de canviar: els "inventors" de la ciència-ficció com la coneixem van ser els anglosaxons i encara avui en dia continuen marcant les pautes del gènere.

   Elimina